Laktoferin

Již jste zaslechli pojem Laktoferin, ale stále je to pro Vás jedna velká neznámá? 
Pak jste tady správně, protože tento krátký článek od ekologa Verdeho Vám tento pojem dokáže osvětlit.
 
Laktoferin je protein, který je také nazýván laktotransferin a do skupiny přenašečů různých látek v organismu jako je například železo. Tuto látku v malém množství obsahují všechny tělní tekutiny, je důležitou součástí bílých krvinek a také vrozené imunity.
Proto je dobré jej užívat v klíčových okamžicích, kdy potřebujeme posílit náš imunitní systém. 
Chcete-li svému imunitnímu systému pomoci vyhnout se infekcím a jiným zdravotním problémům nebo mu pomoci se s nimi vyrovnat v rámci léčby, pokračujte ve čtení tohoto článku a neváhejte se poradit se svým lékařem. 

Tohle jsou hlavní výhody užívání laktoferinu: 
•    Tím, že se váže na ionty železa, pomáhá jej transportovat krví a správně metabolizovat
•    Je protizánětlivý
•    Je to antioxidant
•    Zlepšuje nehty, pokožku a vlasy
•    Zlepšuje střevní a kožní mikrobiotu
•    Je součástí procesu proliferace a diferenciace buněk
•    Pomáhá předcházet a eliminovat viry, bakterie, plísně, kvasinky a parazity
•    Stimuluje imunitní systém

Nedávno byly provedeny studie, které ukazují, že při užívání laktoferinu u pacientů infikovaných COVID19 dochází ke zlepšení. 
Chcete-li se dozvědět některé podrobnosti těchto studií o působení laktoferinu při léčbě infekce způsobené koronavirem SARS-CoV-2, můžete si prohlédnout vědecké publikac, jako například: Laktoferin jako potenciální preventivní a doplňková léčba COVID-19 
 
Tento protein se nachází převážně v mléce a mlezivu, ale také v jiných tekutinách. Tohle jsou hlavní potraviny s laktorferinem: 
•    Mléko
•    Syrovátka
•    Máslo
•    Sýr
•    Jogurt